vyšším věku méně dodržují zásady zdravé výživy, dávají přednost potravinám, které obsahují přebytek cukrů a tuků, a naopak Červený vrch nepřijímají dostatečné množství bílkovin, vápníku, železa, vitaminů, vlákniny a především tekutin. Navíc mnoho lidí trpí silným nechutenstvím, které je v tomto věku způsobené zejména psychikou jedince deprese, úzkostné stavy apod Dochází také ke snižování Petřiny chuťových a čichových vjemů, což je doprovázeno sníženým pocitem hladu a sníženou potřebou příjmu tekutin. Konečné důsledky špatného stravování mohou být různé malnutrice podvýživa nedostatek některých živin a nebo v současné době stále častější obezita z nadměrného množství přijatých potravin. V obou případech se zvyšují rizika vzniku různých civilizačních chorob kardiovaskulární plavání kojenců Červený vrch onemocnění, rakovina tlustého střeva, cukrovka druhého typu atd Velmi dobrým začátkem pro stravování sportujících je pravidelná strava menších porcí, co možná nejpestřejší vyvážená a kompletní spolu s dostatkem ovoce a zeleniny porce za den, viz příloha vzorový jídelníček. V příjmu potravin hraje podstatnou roli i kultura stolování společnost, prostředí, dobře větraná místnost, která podporuje Červeného vrchu plavání pro kojence chuť k jídlu. S rostoucím věkem se zhoršuje vstřebávání živin organismem a snižuje se využití jednotlivých složek potravy. Proto se musí složení stravy přizpůsobit a je nutno zvýšit množství potřebných živin bílkovin, tuků, sacharidů, vitaminů a minerálních látek
případně využít speciální potravinové doplňky, aby bylo dosaženo doporučeného množství těchto látek v těle sportovce, viz níže. V plavme kojencích Červený vrch případě, že už sportovec prodělal nějakou nemoc, která je pro tento věk charakteri stická, například cukrovka druhého typu nebo srdeční příhodu infarkt myokardu, měl by se poradit se svým lékařem o svém stravovacím režimu dieta a zatížení v rámci tréninku ve vodě. Makroživiny sacharidy, bílkoviny, tuky Sacharidy Sacharidy zastupují z celkového poměru živin. Strava by se měla skládat zejména z potravin, které mají nízký glykemický index, důvodem je snížená tolerance glukózy v organismu, která se s narůstajícím věkem postupně snižuje a masáže Prahou 6 Červeným vrchem